Wat is een Lipdub?

Een lipdub is lachen, het is een hylarisch feestje en elkaar leren kennen! Vooral als je de lipdub laat organiseren bij 123Lipdub.nl

Hulp nodig of een vraag?

STUUR EEN BERICHT

Wat is een

Lipdub?

Je kent het wel; uren voor de spiegel staan een lied playbacken met een deo of fohn als microfoon, een haarborstel als je onder de douche je favoriete lied mee staat te bleren, of in de zomer het nummer op het meest harde volume… Wat nou als je dat niet alleen hoeft te doen? Maar als een groep? Is dat een lipdub? BIJNA!! Bij een lipdub, loop je rond, of dans je en draag je artiestenkleding, het lijkt een jaren 90 party!

Lipdub

oefenen en opnemen

Een professionele videograaf legt jullie precies uit wat er gaat gebeuren. Als er deelnemers zijn die niet weten wat een lipdub precies inhoud laat de workshopleider een voorbeeld zien. Dan is het tijd om te verkleden en de groepjes te maken. De videograaf oefent met jullie als deelnemers en filmt de hele act in één keer. Het resultaat: je eigen videoclip! Met alle namen van de deelnemers in de aftiteling. Dat levert jullie de spreekwoordelijke ‘five minutes of fame’ op. (Of iets korter, al naar gelang het lied dat jullie gebruiken.) Roem dus! Plus heel veel plezier. Bij het repeteren. Tijdens de video-opname. En bij de première van de film.

Alles van een lipdub

in een shot

Het filmen; het filmen gebeurd in een lang onafgebroken shot, waarbij de camera beweegt door de verschillende situaties, die jullie spelen/maken. Binnen of buiten afhankelijk van jullie wensen. Waarin wij jullie vast leggen een blooper is niet erg, dit is wat in jullie film gebeurd.

De lipdub

Locatie

Je kan een lipdub maken op verschillende locaties zoals bioscoop, winkel, sportclub, bouwmarkt, school, vakantiehuisje of gezellig thuis. Een lipdub is met mooi weer ook altijd buiten geweldig om te doen denk dan aan een park, langs een stadsmuur of gewoon in je achtertuin. Voor voorbeelden? Mooie voorbeelden klik hier!

Houdt rekening met:
– Voldoende daglicht (wij nemen geen extra licht mee)
– Goede parkeergelegenheid dichtbij de plek van de workshop, dit aangezien wij kleding en verkleedspullen meenemen
– De drukte op de plek dat we zo weinig mogelijk andere mensen in beeld krijgen zoals winkelcentrum of winkelstraat. (deze plekken raden wij niet aan)
– Bij slecht weer zorg voor een alternatieve plek

Op basis van

goede afspraken kan veel

Bij het maken van een lipdub leer je elkaar beter kennen. Dat is leerzaam tijdens een teambuilding. Lachen bij een bedrijfsuitje. Hilarisch op een vrijgezellenfeest. Zowel bedrijven, scholen en universiteiten, maar ook families maken lipdubs. De clips worden vaak bekeken, geliket en gelinkt op Twitter, Instagram en Facebook.

Welke muziek

Kiezen jullie?

Op alle nummers kan je wel een lipdub maken. Ons advies: kies een nummer wat bij jullie hoort, vaak een vrolijke melodie met een tekst die je goed kunt meezingen. Heb je daar vragen over? Wij adviseren je graag maar laten je wel zelf een nummer kiezen!

Graag tot binnenkort!

NIEUW BIJ 123LIPDUB

LIPDUB MUURFOTO

Wauw, het is vanaf nu mogelijk om tijdens je reservering aan te geven of jullie een lipdub groepfoto willen ontvangen! Als jullie voor deze optie gaan ontvangen jullie een lijst inclusief foto op A3 formaat.

Omdat wij het ook leuk vinden dat jullie kunnen nagenieten van jullie Lipdub hebben wij de prijs laag gehouden! Je betaald maar €30 inclusief verzenden voor jullie eigen Lipdub groepsfoto.

Wat vertellen

Onze klanten?

VRAAG EEN

OFFERTE AAN

Hoe is lipdub

Ontstaan?

Lipdubben brak voor het eerst door toen Britse militairen gelegerd in Irak het nummer ‘Is This The Way to Amarillo?’ van Neil Sedaka playbackten. Hun video werd een wereldwijde hit dankzij het internet. Jakob Lodwick, bedacht de term “lip dubbing” op 14 december 2006. Dit was voor de video getiteld Lip Dubbing: Endless Dream. In de beschrijving van de video schreef hij, “Ik liep rond met een liedje dat door mijn koptelefoon klonk, en filmde mezelf terwijl ik mee aan het zingen was. Is er een naam voor dit? Zo niet, dan stel ik ‘lip dubben’ voor. ”

0
Lipdubs
0
Vrijgezellenfeest
0
Familie uitje
0
Teamuitje
0
School